Mısır Dondurucuda Nasıl Saklanır - Pratik Yemekler

Column Left

19 Temmuz 2015 Pazar

Mısır Dondurucuda Nasıl Saklanır

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Mısır Dondurucuda Nasıl Saklanır
Mısır sevmeyen var mı bilmiyorum ama ben mısırı her şekilde çok seviyorum.Salatada ,makarnada,pizzada  ya da pilavlarda kullanıyorum.
Koçanlarından ayrılan mısırları doğrudan poşetleyerek dondurucuya kaldırabilirsiniz.Derin dondurucuda saklanan mısır, haşlandığı sırada bazen dağılabilir. Aslında bunun nedeni, mısırı derin dondurucuya koyarken, onu nasıl tanelerinden ayırdığımızla ilgilidir. Bir diğer sorun da derin dondurucudan çıkan mısır tanelerinin tazeliğini yitirip kendisini salmasıdır.Mısırın haşlama esnasında dağılmaması için hem tanelerinden nasıl ayrılması gerektiğini hem de dondurucudan çıkan mısırın tazeleğini koruması için püf noktalarını veriyoruz.

Dondurucuda mısır saklama
Mısırı, zemine geniş kısmı gelecek şekilde dik tutun. Bıçakla yukarıdan aşağıya doğru, mümkün olduğunca dip kısımlarından kesin. Kullanacağınız miktarlarda, elle havasını aldığınız poşetlere koyun. Bu işlemler sonrasında poşetlenmiş mısırlarınızı derin dondurucuya yerleştirebilirsiniz.
Yukarıdaki uygulamada, mısır taneleri bıçakla köklerinden kesildiği için, haşlanma esnasında olası bir dağılma riskini göze almak istemiyorsanız şu yöntemi de deneyebilirsiniz. Mısır koçanını ikiye ayırın. Bıçağı, mısır tanelerinin her bir sırasının arasına gelecek biçimde oturtun. Kendinize doğru hareketlerle, mısır tanelerini gevşeterek, kökleriyle beraber dökülmesini sağlayın. Aynı şekilde poşetleyerek derin dondurucunuza koyun.
Dondurucudan çıkan mısırlar direk donmuş halde haşlanır.
Sakalama süresi 10-12 aydır.Kaynak:http://www.orguhobi.com/

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
yorum